Chistars

Connecting people with chihuahua's

Est.  2010

Over ons

Welkom op de site www.chistars.com

                    Ik zal mij even voorstellen......


 


Ik ben Daniëlle en met veel trots presenteer ik mijn hobbykenneltje Chistars.


Mijn eerste Chihuahua kocht ik in 2005, aan het begin van de hevige populariteit van dit ras. Populariteit van een ras wat inmiddels niet meer weg te denken is. Eigenaren kopen er meestal meerdere in de loop der jaren, net zoals wij. Het is een echt virus.


In 2006 en 2007 volgden er nog enkele chihuahua's, zij worden echter niet gebruikt als fokdieren maar wonen wel gezellig bij ons.


Omdat ik zo onder de indruk was en nog steeds ben van dit parmantige eigenwijze en slimme ras besloot ik mij er nog meer in te verdiepen en zodanig in de toekomst af en toe een nestje te fokken.


     Wij willen laten zien dat het ook anders kan, geen zielige hondjes in schuren maar gelukkige  hondjes in huis en tuin ! Vandaar dat wij ook niet zoveel pupjes zullen hebben.    Een kenneltje opstarten duurt jaren en niet alle dieren zijn geschikt. Wij hechten veel belang aan de gezondheid van de ouderdieren en pupjes maar ook aan het karakter.


         Als wij een nestje hebben willen we graag kennismaken met potentiële eigenaren en ze met raad en daad bijstaan bij de aankoop van hun nieuwe gezinslid.


De mannen in het gezin staan er vaak wat sceptisch tegenover want een Chihuahua is een vrouwenhondje maar de Chihuahua zal de man in huis zeer snel op de knieën krijgen. Een Chihuahua is namelijk wel degelijk een echte hond, afkomstig uit Mexico en weliswaar in een klein lijfje maar met een groot karakter. Zij zijn intelligent en leergierig en houden evengoed van een wandeling en een spelletje. Chihuahua's zijn ook knuffeldieren en zullen dan ook graag dicht bij hun baasje liggen 's avonds. Chihuahua's bestaan er in allerlei kleuren en ook in allerlei maten. Wij proberen ons dan ook aan de rasstandaard te houden van tussen de 1500 gram en 3 kg.


             Als u op zoek bent                                   naar een gezond pupje en u wil graag de ouderdieren ontmoeten dan bent u bij ons op het goede adres! 

Ook achteraf staan wij u graag bij met goede raad en zijn fotootjes om onze site te verfraaien altijd welkom. 
Copyright  ©  Chistars.com  2010-2022 by  Daniëlle Rompelberg-Bax. All Rights Reserved